פעוט בן שנה ו-4 חודשים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

03/07/2013 | 15:43 | מאת: יעל

שלום! בני בן שנה וארבע, תמיד היה תינוק שמנמן. התחיל ללכת בגיל שנה וחודשיים ומאז ירד מעט במשקל, אך עדיין נראה מלא לעומת ילדים אחרים בגילו. הוא מאוד פעיל ולא עצלן כלל! תפריט יומי: 08:00 מנת ( בערך 200-250) דייסת שיבולת שועל על בסיס 50/50 מים וחלב מבושלת ביתית ממותקת מעט בסילאן. לעיתים בין לבין מביאה לו תפוח ירוק. 12:00 מרק דגים/ ירקות/ עוף מנה של 220-250. אחרי שנצ סביבות השעה 15:30-16:00 2 מעדנים של שטוזים. ובשעה 19:30-20:00 כ250 דייסת סולת 50/50 מים וחלב מבושלת ביתית. לציין כי במהלך היום שותה הרבה!! מדי פעם במידה ומתעורר מאוחר יותר במקום דייסה יאכל מקושקשת עם עגבניה/ בצל ירוק וחתיכת לחם קטנה. האם התפריט מאוזן? משקלו כ15-17 קג וגובהו כ90 סמ. האם זה תקין, אם לא אז איך אעזור לו לרזות. תודה.

אני לא רוצה לאחזב אותך אבל בגיל הזה את לא צריכה לצמצם את האוכל כמו לתת מזון איכותי להתפתחות שלו במקום לתת דייסה תני לו 200 סמ"ק חלב בוקר וערב בלי למהול ובלי דייסה בין לבין פרי צוהריים שוק עוף או מנת בשר בגודל כף היד שלו עם 2-3 כפות פתיתים או פסטה א ביניים 1 שטוז וחתיחת פרחי ארוחת ערב ביצה עם גבינה וירק ופנים של לחם (או במקום ביצה טונה ) בקבוק חלב 200 סמ"ק בלי דייסה

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים