חלב אם ותאי שומן

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

21/05/2013 | 11:35 | מאת: הלן

יש לנו שאלה תיאורטית.נכדתי בת 4 חודשים כבר מזמן עברה את גרפי הגדילה - גם בגובה וגם במשקל. היא ניזונה מהנקה בלבד. האחיות הטיפת חלב אומרות שחלב אם אינו גורם לריבוי תאי שומן, בעוד חלב מלאכותי (כמו מטרנה) כן. רצינו לדעת אם זה נכון, למרות שאנחנו לא דואגות שהתינוקת תהיה ילדה שמנה, כי גם אחיה היה כזה וברגע שהתחיל לנוע הוריד את כל הקפלים. תודה, סבתא סקרנית

אין כזה דבר שאין ריבוי תאי שומן אבל מה שאנו יודעים שחלב אם מגן בפני השמנה כי יש וויסות של אכילה מצד התינוק ויש עוד כמה גורמים שהם מעורבים ולכן כדאי להמשיך להניק (אחד מהסיבות כמובן )

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים