תאומים בני חצי שנה - כמויות האכלה

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

16/05/2013 | 02:16 | מאת: נטע-לי

בן ובת בני חצי שנה. נולדו בשבוע 38 במשקלים רגילים. בינתיים אוכלים ארוחות (תמ"ל) של 150 כל 3-4 שעות. בלילה לרוב היתה הפוגה של 8-10 שעות, בימים האחרונים מתעוררים פעם אחת עד פעמיים (בעיקר הבן).התחלנו לשלב גם מנת ירק ומנת פרי. שאלותיי: - האם נכון להעביר את שניהם לכמות תמ"ל של 180? גם ב 150 ישנן עדיין פליטות אך הם מסיימים את הבקבוק תמיד. - לכמה זמן צריך יהיה לצפות לרווח החדש בין הארוחות בהנחה שנעלה ל 180? - אם אוכלים מנת פרי בבוקר ומנת ירק+בשר אחה"צ, כמה מנות תמ"ל ממוצעות אמורות להינתן בנוסף לפרי ולירק או במילים אחרות לאיזו כמות כוללת של תמ"ל אנו אמורים להגיע? - האם מומלץ להוסיף לארוחת התמ"ל האחרונה מעט דייסה על מנת שיישנו טוב יותר? במידה וכן, מה ניתן להוסיף שאינו משמין יתר על המידה (הבנו שקורנפלור משמין מאוד) מעדיפים דייסה שתתן תחושת שובע אך לא תגרום להשמנה (הבן שוקל 8.3 ק"ג והבת 7.5 ק"ג). תודה מראש.

אם פולטים תמשיכי לתת להם 150-160 סמ"ק תמ"ל חכי 4 שעות לאחר בקבוק תמ"ל ותני ארוחת פירות ויתכן שירצו להשלים עם בקבוק תני 100 סמ"ק תמ"ל אולי זה יותר מידי או אולי פחות (הכל תלוי כמה הם אוכלים ) תני ארוחה בשרית אם אוכלים יפה על תשלימי עם בקבוק לאחר מכן חכי שוב 4 שעות ותני בקבוק תמ"ל למה להוסיף דייסה בערב יתכן שיקומו בליילה,הם עדיין קטנים מותר להם לקום עדיין

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים