ירידה באחוזונים אצל בת 8 חודשים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

29/01/2013 | 13:03 | מאת: shira

שלום, הבת שלי נולדה במשקל תקין 3.274 ק"ג, אך מאז באופן הדרגתי יורדת באחוזונים וכיום היא באחוזון 4%. אנחנו במעקב טיפת חלב וגם הרופאה נתנה לי הפנייה לדיאטנית ונקבע לה תור רק לעוד חודש. אני נורא מודאגת ולא יודעת כיצד ניתן להעשיר את האוכל שלה או באילו מזונות כדאי להאכיל אותה. היא יונקת מאז שנולדה, מגיל 4 חודשים נחשפה ל"טעימות" ומגיל חצי שנה אוכלת בבוקר פירות טחונים ובצהריים מרק עם עוף ואורז, כל היתר הנקות (גם לאורך הלילה). אני מוסיפה לה לפחות כפית טחינה לפירות ואם זה דליל אני מוסיפה קצת שיבולת שועל. למרק הטחון בצהריים אני מוסיפה שמן זית. יש לציין שהתיאבון שלה פחת והיא אוכלת מנות קטנות יותר גם אם לא אכלה 3-4 שעות. יש לציין שאני ובעלי רזים וגם אני בעלת מבנה גוף קטן ורזה. מה עוד ניתן לעשות כדי להעשיר את האוכל שלה?

אין מספיק מידע ומה שאני מציעה שכאשר תגיעי לדיאטנית היא תיראה מה הקצב עליה במשקל ובהתאם תוכל להחליט מה לעשות וכעת לא לעשות כלום

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים