תזונת בן 5

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

17/01/2013 | 20:27 | מאת: שירה

ערב טוב השאלה מתייחסת לבני בן חמש, שוקל 15.5 קג מאז ומתמיד לא נחשב לאכלן אך כעת עניין האכילה מחמיר. הילד לא אוכל בשר,פירות ירקות התפריט היומי שלו: בבוקר עם הקימה מים עם עוגיה/מעט דגניםלעיתים רחוקות חצי כיך עם גבנצ או ריבה-לא בכל המבקרים מסכים לאכול משהו. ארוחת עשר בגן אני! כלל כריך עם ממרח חוזר בשתיים מהגן אף פעם ל מבקש לאכול ואומר אני לא רעב, לציין שכל ום יש ארוחה חמה בשרית מאוחר יותר מבקש חטיף ואז אנ מתנה את החטיף באכילת משהו ואז הוא מסכים לאכול שתי טבעות שניצל לציין שהוא לא מעוניין בשניצל שאני מכינה אלא בשניצל מוכן מהמקפיא. הוא מסרב לכל תוספת כגו פסטה אורז פתיתים וכו אחר הצהרים אנ מציעה פירות וכו אך מסרב לאכול , מידי פעם מסכים לאכול בננה או תפוח אך מעט פעמים במשך השבוע ארוחת ערב חלבית תמיד אוכל וגם אז הו בררן: ביצה קשה או חביתה,מעט קוטג,גבנצ,זיתים , לעתים גם טונה ותירס תמיד מלווה בצנים . לציין שאני מקפידה שישתה מים שותה מעט מעט לא מתלהב משוקו וכו , מקפידה מאוד על חטיף אחד ביום. אני מבינה שמדובר כאן ילד בררן אך כיצד ניתן לשפר את עניין התזונה אני גם לא מעוניינת במשחקי כוח עם האוכל אך חוששת מחוסרים כלשהם עקב התפריט הכתוב לעיל

כפי שכתבת מדובר על ילד בררן דבר ראשון דבדקי שמתפתח כפי שצריך משקל וגובה אצל הרופא ילדים שלו דבר שני האם עשה בדיקות דם בשנה אחרונה ? אם לא לעשות כולל רגישות לגלוטן דבר שלישי את צריכה יעוץ מדיאטנית ילדים בק"ח לאחר שתעשי 2 הדברים הקודמים דבר אחרון תני לו ויטמינים 1 צנטרום גוניור או 1 יומי פלוס כל יום

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים