שנה וחודש- צעצועים והאכלה

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

06/01/2013 | 17:33 | מאת: גילי

שלום, לצערי בני התרגל לשחק עם צעצועים באוכל. אם לא מקבל צעצוע לא מוכן לפתוח את הפה. זוהי מעין הסחת דעת כזאת מבחינתו. כך קורה שאני צריכה לארגן לידי המון צעצועים ורק ככה מסיים את המנה. יש לציין שהוא אכן רעב! אוכל כל ארבע שעות, ארוחות בריאות ומסודרות, אוכל שהוא אוהב. אציין כי בתהחלת הארוחה אני מניחה מולו ירקות, עוף, ונותנת לו לאכול לבד, זה עוזר לכמה דקות עד שמשחק עם האוכל או מתחיל להתעצבן. כשאני ממשיכה את המנה עם צעצועים הוא פותח את הפה בלי בעיה. מה עושים?! שאלה נוספת- כמה ארוחות ילד בגילו אמור לאכול? מהי ארוחת ביניים ואיך לשלב אותה? תודה רבה

את צריכה להפסיק להאכיל אותו תוך כדי משחקים אם אכן רעב וילד בריא על תתני לו צעצועים ,מקסימום לא יואכל וארוחה האבאה יואכל יותר טוב (את מכירה את המשפט כאשר רעבים אוכלים ,משפט מתאים לכולםכולל תינוקות ) הילד לא מבין שלאכול זה צורך פיזיולוגי ,הוא מבין שזה כמו משחק ולכן היגיע הזמן להפסיק וככל שתמשיכי יהיה יתור קשה להפסיק בקשר למספר ארוחות 5 ארוחות : בקבוק פרי עם כריך ארוחה בשרית יוגורט ארוחת ערב ובקבוק

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים