בת 11 חודש - קטנטונת ..

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

26/11/2012 | 10:31 | מאת: קרן

kereשלום רב, אתמול הייתי בטיפת חלב,הילדה שוקלת 7.380 ק"ג - פחות מאחוזון 3, וגובהה 68.5 ס"מ, אחוזון 6.45. שתי המדידות מצביעות על ירידה באחוזונים שהיו לפני כן. הילדה נולדה במשקל תקין (3.4 ק"ג) ואציין שאני 1.59 ס"מ ובעלי 1.72 ס"מ. האחות הפנתה לרופאה בשל הירידה באחוזונים. אשמח אם תעברו ע"ג התפריט היומי ותיתנו המלצות לשיפורו: בוקר: נוטרילון 100 בערך 9:00 כריך בגן 11: פרי בגן (מניחה שאוכלת חתיכה אחת 12:15 א. צהריים מבושלת (חלבון, פחמימה, ירק.. הגננות מספרות שהיא אוכלת יפה עד לשובע) 15:15 בגן: כריך 17:30-18:00 א.ערב - אם יש ביצה קשה- אוכלת את כל הלבן/ יכולה לאכול יוגורט מתוק (אני מעדיפה שלא בגלל הסוכר הרב)/ פתיתים/ מעט עוף עם תפו"א / חתיכת לחם עם חמאה- הכמויות יחסית קטנות אא"כ האוכל ממש טעים. היא לא אוהבת גבינה לבנה/צהובה/אבוקדו, ולא בא לי לדחוף לה שוב לחם עם טחינה או שקדיה (בגן אוכלת הרבה לחם) 19:30- נוטרילון 150 4:30-5:30 לפנות בוקר - 120 נוטרילון. באופן כללי אציין שהילדה איננה גרגרנית, מאז שנולדה לא נטתה "לצרוח" גם בעת רעב, וכמו שאמרתי, אוכלת עד לשובע, בזמן, אך כמויות קטנות יחסית. חוץ מנושא המזון, הילדה עירנית, חכמה, בוגרת ומפותחת ואין כל בעיה. אני מודה לכם על הסיוע מראש, אמא לחוצה!

26/11/2012 | 10:37 | מאת: קרן

האחות שמה דגש על "לתת לה קלוריות" כדי שתשמין - מאכלים שמנים, כמו גבינת נפוליאון, חמאה וכד'. האם אכן יש להתמקד במזונות בעלי אחוז שומן גבוה? מה דעתכם לגבי העשרה קלורית ע"י תוספים כמו הפדיאשור לילדים? תודה ומצפה למענה...

היא צריכה לעלות במשקל ובגיל שנה צריכה להשליש את משקל לידה ולכן התפריט צריך להכיל לא רק שומן גם חלבון כל עוד שלא בת שנה את לא יכולה לתת פדיאשור קומפלט וכשי תהיה בת שנה תני לה בוקר וערב בינתיים בארוחת 16 את יכולה לתת מילקי יותר אוורי ולא תופס מקום בקיבה במקום יוגורט ובערב חביתה עם גבינה או לחם מטוגן עם גבינה או כף שמנת אם את לא מסתדרת תבקשי יעוץ תזונתי אצל דיאטנית ילדים בק"ח שלך

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים