מתן מוצרי חלב לילדים שלהם אח עם סכרת נעורים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

01/05/2012 | 22:21 | מאת: עדי

יש לי ילד בן 7 עם סכרת נעורים שהתגלתה לפני כשלוש שנים אנו מטופלים ב"דנה" אצל ד"ר אייל המקסים... אנחנו עם משאבה מאוזנים והכל מצוין .השאלה שלי היא בנוגע לשני הבנים האחרים שלי תאומים בני 11 חודשים אוטוטו ינקו עד גיל עשרה וחצי חודשים ללא חשיפה למוצרי חלב ועם מתן מוגבל של תמ"ל קיבלנו החלטה לדחות את החשיפה למוצרי חלב עד גיל שנה בגלל הנטייה המשפחתית אך לפתע היום הבנתי כי גם בתחליפי החלב יש את אותם חלבונים בעיתיים שנמצאים בחלב פרה ועשויים לגרום לסכרת נעורים בילדים עם נטייה. השאלה שלי מה עושים? חוזרים להניק עד גיל שנה? מעבירים לחלב עיזים? או שגם בו יש את החלבונים הבעיתיים? חשוב לי לציין כי תזונתם מגוונת מאוד האם יש "חובה" לתת תחליף או חלב ניגר אחרי גיל שנה מבחינה תזונתית? והאם זה קריטי לחכות עד גיל שנה? אשמח לתגובתכם אני ממש אובדת עצות ,מיואשת ומתוסכלת מרגישה כי כל המאמץ והקושי של ההנקה ירד לטמיון בכך שנתתי תחליף חלב שמבוסס על אותםחלבונים של חלב פרה ): תודה רבה עדי

אנו יודעים כרגע שלהנקה יש אפקט מגן על הרבה מחלות כולל סוכרת טיפ1 עד גיל 11 חודש לא נתת חלב ,חלב ותחליף חלב זה לא בדיוק אותו דבר ,את צריכה להמשיך עם תחליף חלב או הנקה ומה שעשית זה בסדר גמור ועדיין אין הוכחות חד משמעיות שחשיפה לחלב היא טריגר לסוכרת תני חלב לאחר גיל שנה בגילאים האלה חלב עיזים לא מומלץ

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים