בן 5 ח' בעיות עם האוכל

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

24/04/2012 | 00:02 | מאת: אורן

היי, בני בן 5 ח', נולד כחודש לפני הזמן במשקל 2.280, כעת הוא שוקל 5.940 הבעיה שלנו היא שהתחלנו לפני חודש טעימות ממזון מרוסק, בהתחלה הוא היה "מוציא מכניס" את המזון מהפה המון פעמים ולאחר שהתרגל אליו החל לבלוע אותו. היו פעמים שאכל יותר מ2-4 כפיות כמומלץ כי היה פותח את פיו ולא היה מסרב כשהייתי ממשיכה ונותנת לו עוד.זה לא היה נראה לי בעייתי? לפני כשבועיים חלה ירידה משמעותית באוכל. בלילה הוא היה מתעורר כרגיל ואוכל בסביבות 80-90 סמ"ק אך בשעות היום כמעט וצם. הוא מחזיק 8-9 שעות בלי להכניס כלום לפיו על אף שאני מציעה לו כל 2.5 - 3 שעות כדי שלא ייתייבש.הוא מסיט את ראשו, מחזיק את הפטמה בפה ומשמיע הבהרות ועוד, העיקר לא לאכול, זה היה מסתכם ב 30 סמ"ק ולפעמים אפילו לא זה. ערכנו בדיקות דם ושתן וכל הבדיקות חזרו תקינות לחלוטין. הבעיה היא שהוא הפחית את כמויות התמ"ל לכחצי, הוא מגיע בממוצע לכ- 450 סמ"ק ביום. במשך שבועיים עלה 100 גרם. רופא הילדים המליץ להסמיך את החלב, לתת כפית של אבקה על כל 50 סמ"ק, ולתת רק חלב!!!! כעבור שבוע עלה 140 גרם. יש לו יציאה אחת ביום, וטיטולים רטובים (הוא לא מיובש). היתה עצה גם לנסות תרכובות תמ"ל אחרות... בקיצור מרוב עצות כבר התבלבלתי לגמרי ואני מודאג מאוד. מהי המלצתך?

קודם כל לפי מה שאני מבינה הילד בריא חשוב מאוד ,למרות שכעת את אומרת שלא אוכל מספיק הוא כבר הכפיל את משקלו לפני גיל חצי שנה שזה גם מצויין מה שיש כרגע זו הפרעת אכילה לגיל הרך,אנסה להדריך אותך : קודם כל לא להילחץ כי התינוק שלך מבין הכל ועלול להמשיך לא לרצות לאכול בבוקר תני לו בקבוק תמ"ל (כרגע בלי לרכז ) כמה שאוכל אוכל תוך 10 דקות לא יותר לאחר 3.5 -4 שעות תני לו כמה כפיות פירות ותשלימי עם בקבוק תמ"ל שוב כמה שאוכל אוכל ,לא יותר מ15 דקות לחכות שוב 3.5 -4 שעות תני לו בקבוק תמ"ל שוב לא יותר מ10 דקות כמה שאוכל אוכל ותמשיכי כך עד שהולך לישון בליילה לא להעיר אותו ,אם יהיה רעב יתכן שיתעורר לבד ואם לא יואכל כמות יותר גדולה שמי לב לא להכיח אותו לאכול ,כל ארוחה לא יותר מ10 דקות ולא לבלבל אותו עם תמ"ל שונה את יכולה להכניס כפית קורנפלור בתוך תמ"ל יתכן שיאהוב את זה תנסי ובו נראה ואם לא עוזר לאחר כמה שבועות את צריכה יעוץ יותר צמוד ,תחזירי לרופא ילדים שלך

24/04/2012 | 07:29 | מאת: אורן

תודה על המענה המהיר- יש מס' נקודות שלא ברורות לי 1. האם רק בבוקר חלב לא מרוכז ובכל השאר כן? 2. אם מסרב לחלב אחרי שעוברות 4 שעות מה לעשות? מתי להציע שוב? 3. מנת פירות אחת ואח"כ רק חלב מרוכז כל 4 שעות? תודה

24/04/2012 | 20:43 | מאת: אורן

רופא הילדים אמר שעלינו להפסיק כלל עם הטעימות...אני דיי מבולבלת, הוא טוען שהטעימות גרמו לו לא לרצות את החלב....ולכן הפסקנו כלל טעימות- לא פירות, לא מרק ולא דייסה. בנוסף הוא אמר להסמיך את החלב, האם להמשיך בכך? האם ייתכן שבעקבות חיסון של גיל 4 חודשים זה יכול להיות קשור??? איך אדע שהוא יוזם ארוחה? בכי ואז להציע לו בקבוק? היום אכל: 9:00- 50 סמ"ק 12:15- 90 סמ"ק 16:20- 40 סמ"ק 19:40- 90 סמ"ק וייתכן ויתעורר ויאכל בלילה עוד ארוחה אחת משהו בסביבות 90-80 סמ"ק דעתך? תודה רבה וחג עצמאות שמח

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים