בת שנה מסרבת לאכול בבית

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

30/01/2012 | 12:31 | מאת: סברינה

הקטנטונה המתוקינה שלי החליטה בגיל שנה להראות לי מי הבוס בבית כלומר, אם בעבר (שלושה חודשים אחורה) יכלתי להאכיל אותה האכלה בכפית של פירות, מרק, מעדן. כיום אני מצליחה להאכיל אותה רק בקבוק !!! אין זה אומר שלילדה יש בעיות אכילה שכן במשפחתון היא אוכלת כל מה שזז ורק בכפית !!! אבל, עם הגיעה לבית, אני לא מצליחה להאכיל אותה מעדן בערב, או בסופי שבוע אני לא מצליחה להניס כלום לגוף הקטן הזה מלבד מטרנה. אני לא יודעת כבר מה לעשות. אני מכירה כבר את המשפטים של - היי אדישה, שום תינוק לא מת מרעב. בסופו של יום היא תוכל את אשר אציע לה. אבל הפרקטיקה של העיניין בעייתית מאוד. גם כשניסיתי את "משחקי הרצון מולה" כלומר - זה מה שיש לאכול, לא רוצה, לא צריך. היא עדיין סירבה לאכול בכפית, עד שזה הגיע למצב שהילדה כל כך עצבנית מרעב, שאפילו החלופה של בקבוק הייתה סאגה שנמשכה חצי שעה עד שהצלחתי להרגיע אותה מספיק בכדי שאוכל לתת לה בקבוק. מה לעשות? האם עלי ללכת להדרכה הורית? האם יש מישהו שאתן ממליצות עליו (אני גרה בראשון לציון, אבל אלך לכל מי ששווה את המאמץ) רישמית התייאשתי !

אם אוכלת בגן ואין בעייה של משקל ומתפתחת לאורך אחוזון שלה ,בבית על תכנסי למעבקי כוח ,אם מגיעה בסביבות 16 תציעי מעדן ואם לא רוצה חכי לארוחה הבאה לאחר 3 שעות שתהיה רעבה ,תניחי על השולחן בסביבות 19 בערב ארוחה כמו פסטה עם בשר טחון או חביתה עם גבינה ותושיבי אותה וחכי חצי שעה,כמה שאוכלת אוכלת וגם אם לא אוכלת לא להציע כלום ותני בקבוק תמ"ל בערב וכך כל יום אם את לא מסתדרת לכי לדיאטנית שמתמחת בבעיות אכילה לגיל הרך בקופת חולים שתנסה לעשות סדר

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים