בת שנה ושמונה מאוד אוהבת לאכול

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

22/01/2012 | 20:49 | מאת: אמא של תמר

שלום רב תמר ביתי בת שנתיים ושמונה חודשים מאוד אוהבת לאכול מינקות אף תמיד מאוד נלהבת מאוכל זה כבר כמה חודשים שאנחנו מעט מודאגים היא אוכלת כמויות מאוד גדולות וכל הזמן רוצה עוד עוד גם במשחק שלה היא הרבה מדברת על אוכל היא באחוזון משקל 70 וגובהה 40 אנחנו לא כל כך יודעים איך להתנהג חטיפים וממתקים כמובן ממש בקושי מקבלת אבל האם צריך להגביל לה כמויות של אוכל מזין? לא רוצים לפתח לה חס וחלילה הפרעה אני מאמינה שהיא מרגישה שאנחנו חוששים מהרגלי האכילה שלה בנוסף יש לה בטן מאוד גדולה יחסית לילדים אחרים בגילה וגם בהשוואה לשאר הגוף חשוב לי לציין שמגיל 6 חודשים מסרבת לקחת מוצץ ולכן מגיל מאוד קטן מחוברת לבקבוק לא מקבלת פורמולה רק מים ושותה הרבה מאוד אשמח למעט סדר וגם לאיזה מושג על כמויות שאמורים לאכול בגיל הזה בברכה אמא

צריך לעשות סדר ,היא צריכה לאכול 5 ארוחות ביום ולא פחות ,יתכן שאוכלת מהר ,שימו לב שלא אוכלת מול טלויזיה הכמויות הן מבחינת בשר כמו גודל כף היד ומבחינת פחמימות 4-5 כפות (שלוש רבע כוס ) ,בקשר לשתייה גם לשים לב שאין הגזמה בגיל הזה בערך 1000 סמ"ק של מים -1300 מותר לומר לא אפשר גם לצאת ולא להיות כל הזמן בבית ,בשעמום היא תוכל יותר אנני מניחה ולקחת אותה לגן שעשועים גם אם מדברת על האוכל ,לא להתרגש וביחד עם זה לא לדבר איתה על האוכל, יתכן שהכמות שכתבתי לא תספיק ולכן לא לשים את כל הכמות בהתחלה לחלק וגם לחתוך את הבשר לחתיחות קטנות במגביל קחי אותה לרופאה שלך ותבקשי שיבדוק בדיקת צליאק

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים