הכמויות של אוכל מוצק לגיל שנה

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

20/01/2012 | 21:23 | מאת: אמא

שלום. השאלה 1. :כמה מג"/מ"ל של פירות/ירקות/בשר/מרק צריכים לאכול בממוצע תינוקות בגיל שנה? לדוגמא מהתפריט של הבת שלי: התעוררות: הנקה ארוכת 11:00 לפני שינת צהריים הנקה/ או דייסה כ-50 מ"ל חלב אם + אבקת דייסת מטרנה כ-3 פיות בתוכו- לאכילה בכפית ופרי- או כמה תותים או ביסקוויט או ביצה עם אבוקדו כמה כפות, לחם קצת ועגבניה ארוחת צהריים: שעה 14:00 כ-100 מ"ל מרק ירקות/מרק אורז/שיבולת שועל +עוף קצת, קצת לחם. או פירה + עגבניה כמה כפות + כמה כפיות אבוקדו+עוף כ-30-40gr או כמה כפיות של אורז+ חצי קציצת דג או קציצת בשר (תלוי ברמת התאבון שלה לאותו יום) לארוכת ערב: (בשע18:00 בערך )הבת שלי אוכלת כ-2-3 תותים+עוגיית אורז של בייבי ביס או ביסקוויט ודייסה כ-50 מ"ל של חלב ובתוכו כ-3 כפיות אבקת דייסה של מטרנה לפני השינה בשעה 20:00 הנקה. לילה: הנקה לפעמים כשאין לה רצון לאכול ארוחות של מוצקים במשך היום אני מניקה אותה כהשלמה לאורחה ולמקרים קיצוניים (סביב מחלה או חיסונים) היא מעדיפה לינוק במקום ארוחת מוצקים.. **) הבת שלי לא עוברת את הכמויות הנ"ל אף פעם, מה שלא עושים איתה ומה שלא נותנים. היא נמצאת מתחת לאחוזון 5 (החל מגיל 4 חוד' באופן הדרגתי ירדה מאחוזון 15 ) בגובה נמצאת פחות או יותר סביב אחוזון 10 ללא ירידה. לפי הבקבוקים אני יודעת שהיא גם לא אוכלת הרבה חלב (כלומר היא לא יונקת הרבה חלב גם). אני מבינה שהתפריט שלנו מאוד מצומצם ולא מגוון. אנחנו מנסים לתת לה דברים שונים/חדשים כל פעם אבל היא לא מתלהבת מהאוכל באופן כללי. השאלה 2 : האים הכמויות שהיא אוכלת מאוד קטנות לגילה? איזה המלצות את יכולה לתת בקשר לזה? הבת מאוד בררנית באוכל, דברי חלב לא אוכלת כמעט, לפעמים חתיכות גבינה צהובה ולפעמים כמה כפיות גבינה לבנה או שמנת חמוצה. מעדנים מסרבת לאכול. פירות לא אוהבת, לפעמים מסכינה לאכול עד כחצי מקופסת גרבר שלב 3..על ירקות גם "לא קופצת". אוהבת עגבניות ועוגיות אורז של בייבי ביס - שאלה 3: האים לתת לה עוגיות אורז חופשי בלי לעשות חשבון או לא? האים העוגיות האלו נחשבות לאוכל בריא ומכילות ויטמינים שתינוקות בגיל שנה צריכים? האים עדיף ביסקוויטים של פטי בר על פני העוגיות אורז? תודה רבה.

נעשה לך סדר קודם כל לדעתי את צריכה להפסיק הנקה מכוון שכבר לא מספיק בבוקר "תמ"ל לאחר 4 שעות : ביצה עם רבע אבוקדו ופנים של לחם וחתיחת פרי כמו אגס או בננה לאחר 4 שעות ארוחה בשרית :בשר כמו שוק עוף או קציצה בגודל כף היד שלה עם 3 כפות אורז או פתיתים כאן בסוף הארוחה את יכולה לתת עוגיה לחכות 4 שעות יוגורט או מעדןוחתיחת פרי כמו חצי בננה או כמה תותים לאחר 3-4 שעות ארוחת : ערב ביצה עם אבוקדו או כף טחינה או 2 כפות גבינה וירק בקבוק תמ"ל תעשי סדר תאכילי אותה כל 4 שעות על תיתני יותר מידיי חטיפים כילא תוכל לך בזמן הארוחות

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים