תינוק בן 9 חודשים מקיא

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

26/12/2011 | 14:43 | מאת: ימית טל

שלום, אני אמא לתינוק בן 9 חודשים . הוא ניזון ממאכלים טחונים- פירות בבבוקר , ירקות טחונים בצהריים ,לפעמים דייסות בערב , בשאר הארוחות הוא ניזון מבקבוק- לפעמים חלב שאוב שלי ולפעמים תמ"ל. בתקופה של הכמה חודשים האחרונים הוא מקיא בכל פעם שמאכילים אותו בכפית(ולא משנה מה זה- זה יכול להיות ירקות/פירות/דייסה שנותנים לו בערב /אבוקדו מרוסק וכו''') בעצם כל דבר במרקם שאינו נוזלי. התופעה רק הולכת ומחריפה והדבר הפך להיות על בסיס יומי ולפעמים גם בכל ארוחה שבה הוא ניזון בכפית. לעיתים זה קורה אחרי כפית אחת או שתיים בלבד ועוד לפני שהאוכל מספיק להתעכל, הוא ישר "מעקם" פרצוף ומוציא את הכל. ממה זה יכול לנבוע? (את הבקבוק הוא לא מקיא) האם יש מקום לפנות לרופא גסטרו המתמחה בתחום? האם למרפאת קלינאית תקשורת/ריפוי בעיסוק? אשמח לתשובה מהירה תודה

לפי מה שאת מספרת זה נראה התנהגותי אבל את צודקת לכי לרופא גסטרו לבדוק שאין בעייה שימי לב שאת לא דוחפת לו אוכל ,אני מתכוונת שאם לא רעב את לא תוכלי לתת לו לאכול בכפית כי הוא עלול להקיא ולכן תפתחי פארים בין ארוחה לארוחה ,חכי בין 3-4 שעות ואז תנסי לתת לו כמה כפיות בהתחלה וחכי לראות

31/10/2013 | 14:37 | מאת: דוגי

שלום ימית אני אמא לתינוק בן 9 חודשים עם בעיה דומה. האם ניתן ליצור איתך קשר בדרך כלשהיא להתיעץ איך פתרת את הבעיה? תודה

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים