תינוקת בת 9 חודשים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

21/10/2011 | 17:55 | מאת: ענת

שלום רב. ביתי תינוקת מקסימה בת 9 חודשים. (נולדה בשבוע 35 להריון). מתקשה מאוד באכילת מוצקים. - אוכלת בין 3ל 4 בקבוקי מטרנה ביום ובין לבין אוכל טחון- כמעט הכל. אני טוחנת לה את האוכל והמרק טחינה דקה כי בכל פעם שניסיתי לתת לה אוכל טחון מעט גס יותר או לחלופין חתוך לקוביות קטנות היא ממש נחנקת ולעיתים קרובות אף מקיאה. דיווחתי על כך לרופאת הילדים שבדקה אותה ואמרה שהיא לא רואה בעיה בושט. אנו ממש אובדי עצות כי ברור לנו שיש בעיה- היא כבר לא תינוקת בת 5 חודשים ובכל זאת לא מצליחה לבלוע אוכל שאינו טחון דק. מה עושים?? אודה לתשובתך

תתקדמי בהדרגה ועם הרבה סבלנות ,אני מסכימה עם הרופאה שלך סביר להניח שאין לה בעיות בליעה וכעת זו בעייה התנהגותית לדוגמא במקום מרק טחון דק ,קחי תפו"א תבשלי אותה ותרסקי אותה עם המזלג אפילו אם אוכלת כמה כפיות זו כבר התקדמות ,אותו דבר עם אורז תבשלי אורז עד כדי כך שיהפוך להיות דייסתי ותרסקי אותו עם מזלג ,בהתחלה היא תסרב וכל יום תתקדמי ותיתני מרקם יותר גס ,תוסיפי את הבשר טחון לתפו"א מרוסק עם מזלג ולעט לעט תתקדמי אותו דבר עם פירות לדוגמא בננה לרסק עם מזלג וכו תזכרי הילדה צריכה להייות רעבה על מנת שתוכל ולכן לאחר בקבוק לחכות 4 שעות ולא שעתיים

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים