תזונת תינוק לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

05/09/2011 | 18:53 | מאת: לנו

שלום, בני, תאום, נולד לפני 5 חודשים במשקל 1.9. עבר בהצלחה ניתוח לב ולאחריו אשפוז ממושך. כששוחרר שקל 3 ק"ג. לאחר חודשיים בבית שוקל 4.5. היום אוכל כ-450 CC ליממה, אבל בסה"כ בריא, חיוני ודי מבסוט. כששוחרר מביה"ח המליצו שיקבל חלב אם מועשר בתמ"ל (חצי כפית סימילאק נאושור לכל 60 CC). לאחרונה המליצו לי להעשיר גם ב-1 CC שמן קנולה לכל בקבוק. אני תוהה אם כל התוספים האלו באמת מומלצים. אולי יש משהו איכותי יותר, אולי הערבוב לא הכי מומלץ, ואולי להסתפק רק בחלב אם, למרות שברור שהוא זקוק לתוספת קלוריות. בנוסף, אני מתכוונת להפסיק לשאוב חלב בקרוב, ולא יודעת איך לעשות את המעבר. אשמח לשמוע המלצות. תודה.

תינוקות עם בעיות לבביות מבזבזים יותר אנרגיה ולכן הם זקוקים ליותר קלוריות : קודם כל צריך לראות על פי עקומות גדילה שהילד שלך מתקדם יפה גם במשקל וגם בגובה ויתכן שמה שהוא אוכל מספק אותו לעשות את הגדילה המועצת במידה ולא עולה במשקל או עולה מעט המליצו לך להוסיף שמן קנולה ואם את לא רוצה להוסיף תוספים בחלב אם או בתמ"ל ,יש פורמולה חדשה הנקראת INFANTRINI של חברת מגפרם (נמצאת בארץ ) ומכילה הכל ואת לא צריכה להוסיף כלום בתוכה היא מוכנה לאכילה ומתאימה לתינוקות מגיל 0 עד גיל שנה

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים