הגבלת אוכל לילדה בת 8

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

29/07/2011 | 18:10 | מאת: יפעת

שלום רב ביתי בת 8 עד לפני מספר חודשים היתה רזה מאוד ..ותמיד אהבה לאכול הרבה בעיקר בארוחות עצמן יכולה לאכול 3 -4 מנות בשר ו 2 צלחות מלאות של תוספות או 4-6 פרוסות לחם אם לא מגבילים אותה . ואני כמובן מגבילה אותה , אבל מרגישה שהעובדה שאני מגבילה אותה גורמת לה אובססיה לאוכל , לאחרונה החלה "להתעגל" ואני מרגישה שאני צריכה לשמור עליה יותר ...אבל גם לא רוצה לגרום תסביכים (אני בתור ילדה תמיד נלחמתי במשקל ..עד היום ) מבחינת המשקל היא בסדר לגילה וגם מבחינת מראה אולם אני חוששת שהיא תשמין אם תמשיך לאכול כמויות גדולות. יש לציין שהיא מאוד פעילה שוחה המון ובכלל ילדה עם המון אנרגיות . שאלותיי הן : האם עליי להגביל אותה מבחינת כמויות בארוחות ? או לתת לה כמה שהיא רוצה עד שהיא שבעה לפעמים עוד לא מסיימת בצלחת ומבקשת תוספת ., יש לציין שאינה מנשנשת כמעט בכלל בין הארוחות ושאנו מקפידים על תזונת ירקות בערב (כתחליף לתוספת לחם) איך אני יכולה להעיר לה מבלי לגרום לה לתסביכים מיותרים ?

קודם כל על תהעירי לה שנית אם בשמקל תקין ועושה הרבה ספורט זה מצויין החשוב שאתן בבית שומרים על סדר ארוחות ואורך חיים בריא אם את רואה שהילדה אוכלת בלי גבולות כמויו גדולות של אוכל ולא שבעה קחי אותה לרופאת ילדים ותבקשי לעשות בדיקות דם

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים