ברזל לתינוק ( טיפול מניעתי)

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

03/11/2019 | 12:56 | מאת: ענבל

היי יש לי שאלה לגבי מתן טיפות ברזל לתינוקות האם ניתן לצרוך את הברזל של התינוקות בסמוך לארוחה עם מוצרי חלב או שזה מעכב את הספיגה , או שיש מנגנון בתרופה שמונעת עיכוב הברזל באינטראקציה עם אוכל מוצרי חלב , כי התינוק שלי אוהב מאוד מוצרי חלב והרבה פעמים לא מזדמן מרווח של שעתיים בין המנה החלבית לבין מתן הברזל רשום בעלון התרופה שזה מסוג Polymaltose חיפשתי קצת בנושא האם זה נכון פיתוח חדשני וייחודי שכולל ברזל בצורתו החומצית והקלה לעיכול, בתוספת רב סוכרים שמשפר את ספיגתו במעי. האם זה נכון שתוסף ברזל זה מושפע פחות ממעכבי ספיגה שנמצאים במזון, כמו חלב וקפאין וניתן לצרוך אותו עם האוכל ובסמוך לאכילת מוצרי חלב ? האם ניתן למהול טיפות ברזל עם מולטי ויטמין נוזלי קידי שאני נותנת לילד ?

הפריפל 3 את יכולה לתת עם מוצרי חלב בקשר לקידי וברזל מציעה שתשאלי את הרוקח כי יש קלציום בקידי ולכן לא בטוח שנכון לתת ביחד אבל תשאלי את הרוקח

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים