תזונת תינוקות-תינוק שלא עולה במשקל

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

31/08/2019 | 11:41 | מאת: ריטה

שלום. יש לי תינוק שהוא חלק מזוג תאומים אשר נולדו שבוע 31+4.עכשיו הם בני 7 חודשים כרונולוגי 5 חודשים מתוקן. הוא נולד 1100 ועד עכשיו הוא לא הגיע לאחוזון הגדילה שלו. הוא שוקל 5900 וניזון מחלב אם,פעמיים ביום דייסת כוסמת או דגנים על בסיס חלב,לפעמים מטרנה סנסטיב וארוחה אחת של ירקות טחונים. אנחנו עכשיו בשלב טעימת פירות. יש לו ריפלוקס והוא פולט מידי פעם,עכשיו כבר פחות מבעבר. הוא עושה בעיות עם האוכל,לא תמיד מסיים מנה, בוכה ובכללי העיניים שלו קצת שקועות. הוא נראה מאוד רזה ונראה לנו שהוא לא עולה מספיק במשקל. הוא אוכל 150 מל חלב אבל לא מסוגל ליותר. איך להעשיר לו את האוכל בדיוק ,לפי איזה שלבים? האם אני יכולה מעכשיו להוסיף כפית שמן זית למנת הארוחות? עוד לא טעם בשר.תודה

את צריכה ללכת לדיאטנית מומחת לפגים כי אם לא עולה יתכן שצריך לתת לו יותר תמ"ל המשך פגים ואם פולט לא כדאי לתת שמן . בקיצור תקבעי תור לדיאטנית פגים בקרבת מקום מגורים

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים