מעבר בין שלבים בפורמולות בגיל חצי שנה

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

07/08/2019 | 22:16 | מאת: הדס

שלום, יש לי תינוקת בת חצי שנה אשר תמיד סבלה מכאבי בטן וגזים ברמה גבוהה (התחיל בגיל קטן כאשר ניסינו על מיני סוגי תמל עד שמצאנו את נוטרילון שעשה לה הכי פחות, ועד מתן ברזל בגיל 4 חודשים שניסיתי כמה וכמה חברות ובהדרגה את מתן הטיפות , עד שמצאתי משהו שלא עושה לה כאבים-לקח בערך 3 שבועות עד שהצלחתי לבסס). בגלל שבגיל חצי שנה מומלץ לפי היצרנים לעבור לשלב 2 (נוטרילון), איני יודעת עד כמה זה קריטי לדחות את זה מכמה סיבות: 1. עשתה היום חיסון רוטה-החיסון הקודם גרם לה לכאבי בטן 2. צריך לעלות את מינון הברזל מ3 ל6 טיפות ואני אעשה את זה בהדרגה אבל מפחדת שיכאיב לה עדיין 3. סיימנו את שלב הטעימות ואני רוצה להתחיל לבסס לה ארוחות מוצקים (סתם לדוגמה דלעת ו דלורית גרמו לה גם לכאבי בטן וכמובן שלא אתן לה אותם עכשיו) בגלל כל האמור לעיל, חשבתי לדחות את המעבר לשלב 2 עד שנסיים עם כל מה שכתבתי. האם חשיבה זו נכונה והיא בסדר מבחינת ויטמינים שצריכים בגיל זה? אם לא, אשמח לדעת באיזה סדר לפעול. תודה

את יכולה לחכות עד שתבססי את הארוחת פירות ומרק ואז תני שלב 2 לא קרה כלום

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים