מתן תוסף ברזל פריפול לילד

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

13/05/2019 | 12:54 | מאת: יעל

שלום רב. 1. אני מעוניינת לדעת איך מומלץ יותר לתת תוסף ברזל (פריפל) לילד בן 5 ע"מ שספיגתו תהיה אפקטיבית. האם בארוחת הצהריים (בשרית) או שעתיים לאחר הארוחה עם פרי כלשהו. 2. האם יתכן ששילוב המזונות דגנים מלאים או קטניה ביחד עם מנת עוף או בשר (ארוחת צהריים) פוגמת בספיגת הברזל?. לפני שנה היה לילד מחסור ונזקק לטיפול 10 מ"ל תוסף ברזל למשך 3 חודשים וכעת שוב מחסור אם כי פחות וצריך ליטול 10 מ"ל למשך חודש ימים. תודה מראש, יעל. תודה מראש, יעל.

את מדברת על בעייה שחזרה על עצמה את יכולה לתת פריפול אבל פריפול הוא עם חומצה פולית לכן תני פריפל 3 או פרו 15 כמובן הרופא צריך להגיד לך כמה . אין ספק שמצויין לתת ברזל עם ויטמין c כמו פרי או מיץ טבעי של תפוזים . בקטניות יש פיטאטים שיכולים למנוע ספיגה של ברזל אבל... בטח לא אועכל הרבה אני מציעה שתיתני לו כל יום הודו או בקר ותבקשי מהרופא כאשר נותנים בדיקות דם לבדוק צליאק

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים