גזים ובעיות עיכול עקב מתן מוצקין

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

23/01/2019 | 11:23 | מאת: רייצ׳ל

שלום רב, תינוקי בן חצי שנה שניזון עד כה רק מהנקה והכל נפלא מבחינת מדדים, הוציא כבר 2 שיניים. אין בעיות עיכול, ישן לילה ואוכל 5 ארוחות ביום. התחלנו בשבועיים האחרונים לתת טעימות של ירקות בסיסיים, היו תגובות של גזים ובעיות עיכול באמצע הלילה ובכי מכאב. עשינו הפסקה של מספר ימים והמצב חזר לקדמותו. החלטנו שוב לנסות מוצקים ונתנו מעט שילוב של תפו״א, קישוא ובטטה, ושוב בלילה לאחר מכן גזים ובכי מכאב. חשוב לציין שהתינוק מוכן לחלוטין למוצקים ורצה שנביא לו עוד מהמחית המשולבת, כלומר הוא ממש מגלה עניין ואוהב את זה. כמובן שתיית מים גם כן הייתה בכל אותם ימים. מה הבעיה? מה אפשר לעשות? הרי הירקות הללו הכי בסיסיים שיש.. תודה מראש!

הי מציעה שתיתני בהדרגה תתחילי 4 כפיות של מרק. כמה ימים ואז תתקדמי ואם לא תבקשי ללכת לדיאטנית ילדים שתעשה לך מאוד בהדרגה

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים