מעבר מתמ"ל שלב 1 לתמ"ל שלב 2

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

16/01/2019 | 12:13 | מאת: שמרית

שלום, בני יהיה בעוד שבוע בן חצי שנה. מגיל שבועיים מקבל מטרנה אקסטרא קר חלבית בגלל מיעוט חלב שלי אבל במקביל עדיין יונק מה שיש. כתוצאה הוא לעיתים נדירות עובר את ה120 מל בארוחה. מה ההבדל בין תמל שלב 1 ל2 מלבד הקלוריות? האם לעבור לתמל שלב 2 בגלל הגיל או שאין בזה טעם לפני שהוא "ממצה" את שלב 1- כלומר מתקרב ל180 בארוחה. מבחינת רקע: הריון תקין, לידה במועד, בריא לחלוטין, מפותח. בגיל 4.5 חודשים שקל 6.4 קג. התור הבא לטיפת חלב הוא רק בגיל 6.5 חודשים אז אין לי משקל עדכני אבל הוא נראה אוכל היטב

את צודקת אין כל כך הבדל אבל זה לא עניין של נפח . עדיף שתעברי לשלב 2 כי בגיל שנה אם תמשיכי לתת תמ"ל יש הבדלים בברזל וסידן בין שלב 2 לשלב 3

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים