תינוקת שאוכלת ממש מעט

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

31/07/2017 | 16:43 | מאת: אורן

שלום, ביתי בת כ - 10 חודשים אוכלת ממש מעט והיא גם קטנה יחסית לגילה. למרבה המזל היא מתפתחת כפי שצריך [זוחלת, יושבת, מתקשרת יפה עם הסביבה ועם האחים הגדולים שלה], אבל שותה לא יותר מ - 300 CC סימילאק ומנשנשת פה ושם כפית-שתיים מרק, 2-3 כפיות מפירות מרוסקים, חתיכה קטנה של חביתה או גבינה וכד'. כלומר טועמת יחסית מהרבה דברים אבל כמויות ממש קטנות. השאלה היא אם לתת לה לאכול ולגדול בקצב שלה, או שצריך לגרום לה לאכול יותר ואם כן איך? תודה.

אי אפשר לענות לשאלה אחרונה כי את לא שלחת שום מדדים . אני מציעה לך לרופא הילדים המטפל ויבוק אם גודלת יפה או לא לפי ניתוני משקל ואורך . מכניסים לעקומות גדילה ואם יש העטה ואוכלת מעט אז יש לבצע בדיקות דם וללכת לדיאטנית ליעוץ

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים