עלייה איטית במשקל אצל תינוקות

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

22/12/2016 | 20:24 | מאת: אנה8263839

ערב טוב שאלה בנושא תזונת תינוקות; תינוקת בת חודשיים וחצי, על הנקה עיקרית, מקבלת השלמה של סימילאק אחרי הארוחות אם מראה סימנים שלא שבעה (הייתי מלווה ע״י יועצת הנקה בשבועות הראשונים בניסיון להעביר להנקה מלאה אך אינני מייצרת מספיק חלב והתינוקת ירדה במשקל). נולדה קטנה, בשבוע 40 במשקל של 2,700. בזמן האחרון לא אוכלת הרבה מהפורמולה וקצב העלייה שלה במשקל שגם ככה היה נמוך הואט עוד יותר, לפני שבוע שקלה 3,955. אני מודאגת, מציעה לה כל פעם בקבוק אחרי ההנקה אבל רוב הזמן היא לא רוצה.. היא נינוחה ומתנהגת רגיל, כמות הטיטולים הרטובים והיציאות תקינה, אבל היא בת חודשיים וחצי ובקושי הגיעה ל4 ק״ג. הבנתי שקיימות פורמולות מיוחדות לפגים ולתינוקות שנולדו במשקל נמוך; האם כדאי להעביר אותה לפורמולה כזאת בתור תוספת להנקה במקום הסימילאק שהיא מקבלת? רשום באתרים של חברות התמ״ל על הפורמולות האלה שהן לשימוש תחת פיקוח רפואי בלבד - אפשר לדעת מה הסיבה לכך? האם זה יכול להיות פתרון מוצלח לבת שלי או שבאמת ניתן רק לפגים? תודה רבה מראש על התשובות.

את לא יכולה לתת פורמולה של המשך פגים לתינוקת שלך כי היא לא פגית לכן לא מתאים (יש מרכיבים שנמצאים ברמה גבוהה שמתאימים לפגים ולא לתינוקות בשלים) לכן זאת הסיבה אני מציעה שתלכי לדיאטנית מומחת לתינוקות על מנת לקבל הדרכה כפי שצריך יתכן שאת צריכה לתת לסרוגין חלב אם ./תמ"ל

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים