מי שפיר

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

22/08/2016 | 19:02 | מאת: גילי

שלום, בת 40 הריון ראשון. תוצאות הבדיקות לפי סקר שליש ראשון וסקר שליש שני הן סיכון לתסמונת דאון ולטריזומה 18 1 ל 10000.שקיפות עורפית וסקירת מערכות מוקדמת תקינות לחלוטין. בשבוע הבא יש לי תור לבדיקת מי שפיר שנקבעה מזמן ואני ממש חוששת שאני נכנסת לצרה מיותרת...שוקלת לעשות במקומה את בדיקת הדם הרמוני. אשמח מאד לדעתך. תודה!

שלום, דיקור מי שפיר מגלה גם בעיות כרומוזומליות נוספות לתסמונת דאון וטריזומיה 18, במיוחד אם מבצעים צ'יפ גנטי. בדיקת הדם מאתרת סיכון גבוה יותר למספר בעיות נוספות מעבר לטריזומיה 18 ו 21 אך גם היא אינה מכסה את הדברים שיכולים להתגלות בדיקור מי שפיר. לשיקולך... בברכה דר' יוסי הר-טוב

23/08/2016 | 07:27 | מאת: גילי

מצריך בכלל מי שפיר.? או שעלי להתייחס לעניין הגיל בלבד? אני מבינה שעם סיכון כזה הסיכון להפלה הוא הרי פי 10 מלידת עובר לא תקין. תודה על המענה המהיר

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה