האם לבצע מי שפיר

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

15/07/2016 | 06:56 | מאת: יוסי

אשתי בת 34 עם תאומים מ ivf בשקיפות עובי הנוזל היה 2.5 לעובר אחד עצם אף תקינה . ביצענו verify ויצא תקין למרות שהבדיקה לתאומים לא מדויקת (ביצעו ניסוי על 115 זוגות) האם כדאי לקחת את הסיכון ולבצע מי שפיר?... וסיכון זה לא רק ההפלה אלא הסתבכויות נלוות לבדיקה ובכלל מה הסטטיסטיקה ללידות מוקדמות?...תודה

שלום. לצערי אין תשובה חד משמעית. בדיקת שקיפות עורפית הינה בדיקה סטטיסטית לתסמונת דאון, אשר הרגישות שלה כ 75%. בדיקת הדם מעלה רגישות, אבל לצערי לא מבוצעת מבוצעת בתאומים בגלל שאינה יעילה. ככל שהשקיפות גדולה יותר יש גם עליה בסיכון לבעיות כרומוזומליות או מבניות אחרות. הסיכון למצוא בעיה בצ'יפ גנטי (שגם הסיכון עולה בשקיפות גבוהה) גם הוא כ 1:175-195 הריונות. כמו שאתה יודע, הבדיקה גם כרוכה בסיכון להפלה, כאשר המחקרים הבודקים באופן מדעי בורו את הסיכון מוגבלים ונעים בין סיכון פי שניים מהריון יחיד, 1:100 לבין סיכון דומה לסיכון בהריון יחיד. צריך גם לזכור שבהריון תאומים יש שני עוברים ולכן סטטיסטית גם הסיכון לבעיה כרומוזומלית או גנטית בהריון תאומים גבוה פי 2 לעומת הריון יחיד. לכן, אכן ההחלטה קשה ואין תשובה אחת לכל הזוגות. בהצלחה בכל החלטה.. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה