בבקשה עזרה והסבר פיענוח בדיקות הדם אחרי שקיפות

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

07/06/2016 | 14:05 | מאת: גאיה

שלום רב, אני יודעת שאולי זה לא הפורום, אך סומכת עליכם מאוד מתחילת הטיפולים שלי:בבקשה תענו לי. אשמח מאוד לפיענוח על תקינות הבדיקה, התור לרופאה עוד הרבה זמן: PAPP-A MOM 3.05 טווח הנורמה 0.15MOM (7683.0 mu/l( HCGb MOM 2.36 (79/8 ng/ml) שקיפות עורפית (nt) MoM 1.03 (1.3mm) סיכון סטטיסטי לתסמונת דאון מחושב לגילי: 1:1400 סעכון מחושב לפי גילי בשילוב עם תוצאות הבדיקות 1:10000 טריזומה 18: סיכון מחושב לפי גילי בשילוב עם תוצאות הבדיקות 1:10000 אם אפשר גם הסבר בבקשה.( אני בת 44 והתורמת הביצית שלי בת 24) תודה רבה אני גם לאחר בדיקת דם NIPT שיצאה תקינה. האם עדיין לעשות מי שפיר?

שלום, תוצאות הבדיקה מראות על סיכון נמוך לתסמונת דאון וטריזומיה 18. אין הבדיקה שוללת בודאות מומים אלו, היא בדיקה סטטיסטית בלבד. גם NIPT הינה בדיקה דומה עם רגישות גבוהה יותר. בדיקת מי שפיר מאתרת גם מומים אחרים שאינם תסמונת דאון ועלייך להחליט אם את רוצה לבצע את הבדיקה בהתחשב בסיכון נמוך להפלה או להמנע מהסיכון להפלה ולהסתכן בסיכון נמוך בבעירה כרומוזולי או גנטית שניתן לאתר בבדיקת מי שפיר, עם או בלי צ'יפ. אין לי תשובה חד משמעית, השיקולים שלך. בהצלחה דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה