התלבטות לגבי בדיקת מי שפיר

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

29/05/2016 | 08:17 | מאת: שרית

עד כמה שאני מבינה בדיקת מי השפיר מאפשרת לאבחן תסמונת דאון, וכן בעיות נוספות. לגבי תסמונת דאון, ישנן בדיקות סטטיסטיות שמנסות לנבא רמת סיכון ומאפשרות לי לקבל החלטה מושכלת האם לבצע מי שפיר או לא. האם ישנן בדיקות מנבאות לגבי הבעיות הנוספות שמי שפיר מגלה? כל הדיון הציבורי (כולל של משרד הבריאות) מתיחס אך ורק לסיכוי לתסמונת דאון כקריטריון לביצוע מי שפיר. האם זה בגלל שהבעיות האחרות נדירות ולא היו מצדיקות מי שפיר כשלעצמן?

שלום באמת צדקת. הבדיקות הסטטיסטיות מתייחסות לתסמונת דאון ולא לבעיות האחרות שמתגלות בדיקור מי שפיר, אשר להן אין לנו בדיקות סטטיסטיות. הסיכוי לגלות בעיה בדיקור מי שפיר רגיל ללא קשר לתסמונת דאון הניו בערך 1:700 והסיכוי לגלות בעיה בדיקור מי שפיר כולל צ'יפ גנטי הינו מוערך כ 1:175-1:185.בעיות אלו מתגלות רק בדיקור מי שפיר. בברכה דר' יוסי הר-טוב.

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה