טרנסלוקציה בעובר-דחוף

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

17/04/2016 | 13:57 | מאת: ורד

שלום רב אני בת 36 הריון שלישי ביצעתי בדיקת מי שפיר ב20/3/16 ובנוסף עשיתי גם את הציפ הגנטי למי השפיר תוצאות הצ'יפ הגנטי יצאו תקינות. במי שפיר נמצא כי יש טרנסלוקציה בעובר 46,xx,t (2:17) (q11.2:q23.3) אני ובעלי זומנו שוב לביהח ב13.4,לעשות בדיקת קריוטיפ לשנינו כדי לבדוק אם זו טרנסלוקציה ספונטנית ,חדשה או שבאה מאחד מאיתנו. אני כרגע שבוע 22 ומאוד מודאגת.למרות שהיועצת אמרת לי שהטרנסלוקציה מאוזנת.

שלום, יכול להיות שלאחד מכם יש את אותה טרנסלוקציה. בד"ר אם מדובר בטרנסלוקציה מאוזנת אז הסיכון לפגיעה התפתחותית נמוך, אבל כמובן שהיעוץ הטוב ביותר בנושא, ספציפית אלייך, הינו היעוץ הגנטי. בברכה דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה