התבלטות לגבי מי שפיר

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

07/03/2016 | 20:25 | מאת: קרן

עשיתי בדיקת תבחין מרובע ואשמח לעצה אלו התוצאות: גיל הריון 16 6 אחרי Ivf (הוחזרו שני עוברים ואחד נקלט) משקל 52 קג גיל בזמן לידה 32 Papp a 0.74 Afp 0.75 Hcg 3.06 Ue3 0.63 Inhabin a 1.57 Nt 0.95 Pigf 1.21 Nasal bone הודגם סיכון לדאון לפי גיל בלבד 1:740 לפי גיל ובדיקות: 1:2900 רק לפי שקיפות 1:4460 לפי מה שאני מבינה כל התוצאות תקינות חוץ מה hcg שקצת גבוה. האם זה נכון שכל השאר תקין? למה הערך הזה של hcg מעלה ככ את הסיכויים? בסקירה ראשונה הכל יצא תקין האם כדאי לעשות בדיקת מי שפיר במצב כזה? תודה רבה קרן

שלום רב, חלק מבתבחין הינו HCG ולכן הוא יכול לשנות את הסיכונים. בסה"כ יצא סיכון מחושב שהינו לא גבוה ולכן מבחינה רפואית לפי ההגדרות - אין המלצה לבצע דיקור מי שפיר לאיתור תסמונת דאון. בשיקולים עלייך לזכור שהתבחין הינו סטטיסטי בלבד ואינו אבחנתי, כך שגם אם הסיכון נמוך הבדיקה אינה שוללת תסמונת דאון. דבר נוסף שעלייך לזכור שבדיקת מי שפיר כוללת אבחנות נוספות שלהן אין בדיקות סטטיסיות בתבחינים שביצעת. בהצלחה בהחלטות, דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה