בדיקת מי שפיר בשבוע מאוחר

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

28/11/2015 | 09:06 | מאת: לירז

היי היריון תאומים שקים ושיליות נפרדים שבוע 26. בסקירה המורחבת היה ריבוי מים קל אצל הבן 9.5 כיס מקסימאלי. ביצענו ייעוץ גנטי, בדיקת סכרת שלילית (ערך אחד גבולי) וסקירה מכוונת שהייתה תקינה, נצפו תנועות בליעה, וכן נצפתה ירידת מים לטווחי הנורמה 7.5 כיס מקסימאלי. הרופא אומר שעדיין יש יותר מים אצלו מאשר אצלה. שורה תחתונה- כנראה שנרצה לעשות מי שפיר באיזה שבוע הכי נכון לעשות ? מה הסיכונים במקרה שלי? תודה!

שלום , דיקור מי שפיר בשבועות מאוחרים יכול להתבצע רק בהמלצת גנטיקאי. קודם כך עלייך לבצע יעוץ גנטי. אם הגנטיקאי יחליט שיש אינדיקציה לבצע - תוכלי לבצע בבית חולים ציבורי (אין דיקור בבית חולים פרטי בשבועות אלו). בדר"כ כאשר יש המלצה בשבועות מאוחרים לבצע- מעדיפים לבצע בשבוע 32-33 בכדי למנוע פגות קיצונית במקרה שמתחילה לידה. בהצלחה, דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה