בדיקת דם במקום מי שפיר בתאומים לא זהים

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

17/11/2015 | 15:37 | מאת: מלי

אני בת 31 עם 2 ילדים ללא שום בעיה ,הקטנה שלי בת שנה וחצי. כעת אני בהריון שבוע 21 עם תאומים בנים, הריון תקין .ברצוני לדעת אם אתה ממליץ לי לעשות את הבדיקה כי אני בהריון תאומים בגיל 31. אודה על תשובתך.

שלום, הבדיקה הינה בדיקה סטטיסטית ברגישות גבוהה לתסמונת דאון(כרומוזום 21), רגישות מעט נמוכה יותר לגבי כרומוזמי 13 ו 18 ונמוכה יותר לגבי כרומוזמי X ו Y. הבדיקה אינה מחליפה מי שפיר. אם רצונך לקבל פרטים נוספים על הבדיקה את יכולה לפנות לכל אחת מהחברות המופיעות באינטרנט. יש להם יועצים שיוכלו להסיר לך הסבר מקיף על הבדיקה ומגבלותיה. בברכה דר' יוסי הר-טוב

19/11/2015 | 12:27 | מאת: שוב אני

הבנתי שיש בדיקה אחת שהיא עדיפה בהריון של תאומים על פני אחרות (מטרניטי 21), אשמח לדעת עד איזה שבוע מומלץ לעבור אותה תודה רבה

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה