שאלת מי שפיר ושיליה קדמית - מרגינלית נמוכה

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

23/09/2015 | 07:53 | מאת: dan

שלום רב, ביצעתי אולט סקירה מוקדמת ויש לי שאלה מה זה "שלייה נמוכה מגיעה לצוואר הרחם מה זה אומר והאם זה מצריך התייחסות מיוחדת/מסוכן? דבר נוסף, הרופא בסריקה ממש הפחיד אותי ואני מבולבלת ומיוחדת ואודה למי שיוכל לתת לי תשובה בנושא - אני בת 37.3 ויצא בשקיפות בדיקת הדם שיכלול של 1:960 אני מתלבטת האם לעשות מי שפיר הרופא באולטראסאונד הפחיד אותי ואמר לי שמעל גיל 35 עושים מי שפיר ולא קשור לתוצאה שיצאה ואני לוקחת סיכוי מאוד גבוהה שחס וחלילה יש משהו שאני לא בודקת וזה עלול להיות נטל ואיך אני יכולה לא לעשות את הבדיקה וכו וכו בקיצור הפחיד אותי מאוד ועכשיו אני לא יודעת מה לעשות? אוף יצאתי ממנו גם מבולבלת יוצר ללא מושג בקשר חשיפה וגם מפוחדת

שלום, שליה מגיעה לפתח בשבועות אלו זה דבר שכיח. אין צורך להתנהג בצורה שונה מאשר בהריון אחר בשלב זה. המלצת משרד הבריאות יהנה לבצע דיקור מי שפיר כאשר הגיל הינו מעל גיל 35. את צריכה להחליט אם לקחת סיכון בתסמונת דאון לפני הנתונים האלה או סיכון להפלה של עובר תקין בדיקור מי שפיר. חשוב לזכור שהבדיקה הנ"ל הינה סטטיסטית ויכול להיות עובר עם תסמונת דאון ובדיקה שמראה על סיכון נמוך ובנוסף, חשוב לזכור שבדיקת מי שפיר בודקת בעיות כרומוזומליות נוספות מלבד תסמונת דאון. בברכה, דר' יוסי הר-טוב

01/10/2015 | 12:47 | מאת: dan

תודה על תשובתך מהתשובה לא הבנתי האם אתה ממליץ על ביצוע מי שפיר וכל הסיכון שכרוך בכך או שהתוצאה מספקת למרות שרק לפי הגיל מומלצת הבדיקה חוששת ומבולבל תודה רבה

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה