בדיקת דם לאיתור תסמונת דאון

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

06/05/2015 | 10:28 | מאת: מיכל

שלום אני בת 37 הריון שני. רוצה לוותר על בדיקת מי שפיר בגלל הסיכונים. לא בסיכון לתסמונת דאון על פי בדיקות הסקר. התחלתי להתעניין בבדיקות דם של החברות השונות לאיתור תסמונת דאון ואני מנסה להבין מי העדיפה. מבלי לנקוב בשמות, הבנתי שבבדיקה שבה ניתן להפריד את DNA האם מהעובר יש יתרון עצום. לעומת זאת בחלק מהבדיקות האחרות נבדקת כמות גדולה יותר של תסמונות(מעל 20). מעבר לזה יתר ההבדלים בין הבדיקות הם מינוריים לטעמי(ניסוח התשובה וזמן המתנה לתשובה וכו') האם זה נכון? האם זה נכון שהשיקול של הפרדת DNA העובר מזה של האם הוא החשוב יותר לעומת כמות הההפרעות הנבדקות? האם יש שיקולים נוספים שכדאי לקחת בחשבון?תודה

שלום לכל אחת מהחברות ישנם יתרונות וחסרונות.זה לא הפורום המתאים ואת יכולה לפנות לפורום גנטיקה על מנת לקבל יותר פרטים בנושא. בהצלחה דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה