מי שפיר

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

05/05/2015 | 14:21 | מאת: שאלה

בהריון תאומים. שבוע 29. מעל גיל 35. לא ביצעיתי מי שפיר אבל אני שוקלת לבצע את בדיקת הדם לשלילת מומים. הבנתי שגם אם יש תוצאה לא טובה חייבים לבצע מי שפיר להבין את מקור התסמונת. על מנת למנוע לידה מוקדמת מומלץ לבצע זאת בשבוע 32 ממה שהבנתי. השאלה כמה מסוכן לבצע מי שפיר בשבוע כזה כשאני במילא בשמירת הריון עם התקשויות ורחם שרירני (לא צירים ולא קיצור צוואר אבל התקשויות תדירות). אני מנסה להבין אם במצב כזה יש סיכון מוגבר מדי ללידה מוקדמת בעקבות הבדיקה עוד לפני קבלת תוצאות מי השפיר . תודה רבה.

שלום אכן כן. דיקור מי שפיר בנוכחות התקשויות של הרחם מעלה את הסיכון ללידה מוקדמת. בברכה דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה