בדיקות מי שפיר

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

23/03/2015 | 08:05 | מאת: איתי

שלום , אני מנסה להבין דבר מה. אשתי בשבוע ה34 להריונה השלישי, עקב הרחבה של אגן הכליה 9.5 מ"מ נתבקשנו לבצע אולטרסאונד כליות כל אחד מאיתנו, בנוסף אישתי הופנתה לביצוע בדיקת מי שפיר וציפ גנטי . האם לבדיקת מי השפיר יש ערך רפואי נוסף לעניין הרחבת אגן הכליה או שהבדיקה רק שוללת מומים בעובר (שכן אם כך, אין טעם בשלב זה לבצע את בדיקת המי שפיר כיוון שאין מה לעשות בשלב כזה מתקדם?) האם ניתן לבצע בדיקות אחרות לאחר לידה כדי לוודא מומים?

שלום, מטרת הבדיקה לבדוק האם ההרחבה הינה ממצא בודד או קשורה לבעיה כרומוזומלית או גנטית. אם יש קשר לבעיה כרומוזומלית או גנטית אז המשמעות היא אחרת. כמובן שאפשר לבצע את כל הבדיקות לאחר הלידה, אבל אם יש בעיה חמורה שגורמת לנכות קשה לאחר הלידה - ניתן לפנות לועדה להפסקת הריון גם בשלבים אלו של ההריון. בברכה דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה