משך בירור לאחר שקיפות עורפית ובדיקות סקר ראשון

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

02/02/2015 | 16:16 | מאת: אניה

שלום אני בת 28. שבוע 12.5 (לפי וסתר אחרונה) ו 13.2 (לפי אולטרסאונד). הנה התוצאות שלי: PAPP-A: 1.75MoM HCBGb: 1.60 Mom שקיפות עורפית: 1.67MoM -2mm תסמונת דאון: סיכון לפי גיל 1:1100 סיכון לפי גיל בשילוב עם תוצאות בדיקות: 1:680 האם יש לשקול דיקור מי שפיר או בירורים נוספים מכיוון שבדיקות גרמו להגברת הסיכון לתסמונת דאון או בגלל שתוצאות בעצם תקינות אין צורך בכך? אני מאוד חוששת ולחוצה וקשה לי להחליט מה לעשות בהמשך. אני יודעת שסיכוני הפלה בדיקור מי שפיר הם גבוהים, משהו כמו 1:300, כלומר יותר סיכון ממה שיש לי עכשיו לתסמונת דאון, אז הייתי מאוד רוצה להימנע מבדיקה זו. מצד שני אני רוצה לדעת האם הכל בסדר עם העובר.... אולי יש אולטרסאונד יותר מורכב שבעזרתו ניתן לגלות סימנים העלולים להעיד האם קיימת תסמונת דאון אצל העובר. סקירת מערכות מוקדמת הייתה תקינה וגם ראו עצם האף אבל עשיתי אותה בשבוע 16 ואולי בשבוע זה כבר ניתן לראות עצם האף אצל כל התינוקות... מודעה מראש על ייעוץ.... תודה

שלום למרות שיש עליה בסכון לפי הבדיקות - ערכים נמוכים מ 1:380 לא מהווים סיבה "רפואית" לבצע דיקור מי שפיר. הוחלט על סיכון של 1:380 ויותר (החלטה שרירותית - זה לא באמת שיקול רפואי). אם את לחוצה אזי דיקור י שפיר יתתן לך מידע על הרכב הכרומוזומים בעובר ואולי אף יותר מכך (אם תעשי למשל צ'יפ גנטי). אם את לחוצה רק מהסיכון לתסמונד דאון - את יכולה לבצע בדיקת דם שיכולה לתת לך מענה לגבי תסמנת דאון ברגישות גבוהה ביותר. בהצלחה דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה