בדיקת דם או מי שפיר בגיל 41?

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

08/10/2014 | 16:56 | מאת: mamale3

הריון רביעי יקר (בת אחרי 3 בנים). קבעתי דיקור מי שפיר ונתקפתי פחדים מהסיכון להפלה. בסקירה המאוחרת ראו ממצא אקוגני בלב בצד שמאל. מעוניינת לעשות את בדיקת הדם במקום מי שפיר. מטרניטי 21. מתלבטת מאוד. שלושת ההריונות הקודמים תקינים. שקיפות הפעם 1:341. חלבון טרם ביצעתי. רופא הנשים ביקש שאלך לייעוץ גנטי וממליץ על מי שפיר ולא על בדיקה...

שלום רב. בדיקת הדם יכולה לתת תשובה יחסים אמינה לגבי תסמונת דאון (עדיין תשובה סטטיסטית ברגישות מאוד גבוהה). היא נותנת סיכון לגבי כרומוזומים נוספים: 13,18, X וY ברגישות נמוכה יותר ולאחרונה גם כמה מוטציות. הבידה אינה מתיימרת להחליף את בדיקת מי השפיר ובודאי שאינה בודקת את כל הכרומוזומים כפי שנבדקים בבדיקת מי שפיר. אם את בשום פנים ואופן לא מתכוונת לבצע דיקור מי שפיר - זו אלטרנטיבה אפשרית. בכל מקרה אני ממליץ לבצע יעוץ גנטי. בהצלחה דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה