תבחין משולש 1:257

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

06/04/2014 | 20:58 | מאת: מעין

שלום, אני בת 29 (הריון ראשון, תחילת שבוע 19) בסקר שליש שני קיבלתי סיכוי גבוה לתסמונת דאון: 1:257 AFP 45.6NG/ML 1.1MOM HCG 35.6 IU/ML 1.66MOM UE3 0.34NG/ML 0.42MOM לעומת זאת, בסקר שליש ראשון יצא סיכון נמוך לתסמונת דאון: 1:13218 fbhcg 51.8NG/ML 1.44MOM NT 0.8mm 0.53MOM PAPP-A 2.45MIU/ML 0.97 MOM אני לא מצליחה להבין מה המשמעות של שתי התוצאות האלה: האם אני בסיכון גבוה או נמוך לתסמונת דאון? האם זה שבאחד הסקרים יצא סיכוי כ"כ גבוה לתסמונת דאון יכול להוות אינדיקציה לכך שמשהו לא בסדר למרות שבסקר הראשון יצאה תוצאה טובה? האם אני זכאית לדיקור מי שפיר מקופת החולים? אם אגיע לייעוץ גנטי בבית החולים האם אוכל לעשות שם גם מי שפיר ללא תלות בהמלצה, או שאם לא תהיה המלצה אצטרך לחפש דיקור פרטי (אם אחליט שאני רוצה לבצע)? והאם לדעתך כדאי לבצע סיקור מי שפיר/מה גדול יותר: הסיכוי להפלה בעקבות הדיקור או הסיכוי לעובר עם תסמונת דאון? תודה רבה, מעין

07/04/2014 | 12:16 | מאת: ד"ר רחל מייקלסון-כהן

שלום מעין, השאלות שלך מצויינות. המכון בו ביצעת את סקר השליש הראשון והשליש השני צריך לשקלל את תוצאות שני הסקרים ולתת לך סיכון משוקלל- ורק אם בשקלול הסיכון הינו 1:380 או גבוה יש התוויה לדיקור מי שפיר ע"ח קופת חולים. במידה והמכון שביצע את הסקרים לא יכול לשקלל את שתי הבדיקות, את תהיי זכאית לדיקור מי שפיר ע"ח קופ"ח בשל תשובת הסקר השני. כדאי שתפני למכון בו ביצעת את הבדיקות לצורך שקלול, וכן ליעוץ גנטי על מנת לשמוע על כל האפשרויות, כולל בדיקת הדם לדנ"א עוברי. בהצלחה, ד"ר רחל מייקלסון-כהן מומחית במיילדות גינקולוגיה ופריון, מומחית בגנטיקה רפואית המרכז הרפואי שע"צ 02-6555999

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה