דחוף !!!! האם לבצע בדיקת מי שפיר? יש לי תור למחר

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

06/04/2014 | 13:11 | מאת: סיגל

אני בת 38 וחצי, הריון ראשון, טבעי. כל הבדיקות יצאו תקינות, מפאת גילי הלכתי לפרופ' מוטי שוחט לייעוץ גנטי. הוא אמר לי שהתוצאות מצוינות ושאין צורך בבדיקת מי שפיר וכדי להרגיע אותי הוא אמר שהן של בחורה בת 30. אני עדין חוששת לבצע את הבדיקה כדי להיות רגועה ב 100%. יש לי תור לדיקור למחר. תוצאות בדיקות סקר בשליש ראשון ושני NT 1.2 m"m 1.05 papp-a 1.58 hcgb 1.20 AFP 1.11 HCG 0.45 ESTIROL 1.01 סיכון לתסמונת דאון: לפי גיל בלבד 1:160 לפי גיל + תוצאות הבדיקות מהשליש הראשון והשני 1:5700 סיכון לטריזומיה 18 1:10000 האם אני יכולה לסמוך על הייעוץ הגנטי ולוותר על הדיקור ?

07/04/2014 | 12:22 | מאת: ד"ר רחל מייקלסון-כהן

שלום סיגל, מבחינת תסמונת דאון- יש לך אפשרות לבצע בדיקת דם לדנ"א העובר במקום דיקור מי שפיר.בדיקה לא פולשנית, ללא סיכון להפלה. אם לעומת זאת את מעוניינת לברר את "כל מה שניתן לברר היום" כולל תסמונות נדירות, התשובה היא דיקור מי שפיר עם צ'יפ גנטי. בהצלחה, ד"ר רחל מייקלסון-כהן מומחית במיילדות גינקולוגיה ופריון, מומחית בגנטיקה רפואית המרכז הרפואי שע"צ 02-6555999

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה