דיקור מי שפיר מעל גיל 35

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

23/10/2020 | 00:23 | מאת: יוליה

שלום, האם מומלץ לעשות דיקור מי שפיר רק בגלל הגיל( 36) גם אם אין משהו חריג בבדיקות ? ואם כך מה הטעם של כול כך הרבה בדיקות דם וסקירות אם עדיין לא משנה מה התוצאות ( גם אם טובות) אני צריכה לבצע דיקור בגלל גילי

שלום יוליה, גם אם מבצעים את בדיקות הסקר ובדיקות הדם והאולטראסאונד - ישנו סיכון של כ 1:100 לממצא בעל משמעות בעובר אשר ניתן לגלות בדיקור מי שפיר בלבד. גם לגבי תסמונת דאון - הבדיקות הינן בדיקות סקר אינן אבחנתיות. בכל מקרה - ממליץ על דיקור מי שפיר בגילך. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

24/10/2020 | 03:59 | מאת: יוליה

נכון, מה שאומר שאם התוצאות טובות במקרה שלי זה לא אומר כלום? כי גם ככה ימליצו לי ללכת על הדיקור . נגיד בגיל פחות שולחים לדיקןר רק אם תוצאות לא טובות במקרה שלי זה לא משנה אז בעצם מה הטעם של כול הבדיקות? שואלת באמת מסקרנות.

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה