מתלבטת מה לעשות מי שפיר או nipt ?

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

15/07/2019 | 10:32 | מאת: נטלי

אני בת 34 הריון ראשון, עד עכשיו כל הבדיקות יצאו תקינות, גם חלבון עוברי ושקיפות עורפית.. אני מתלבטת אם לעשות מי שפיר או גנומיטי הכוונה NIPT. מה לעשות ?

שלום. Nipt זו בדיקה סטטיסטית ברגישות גבוה לגבי מספר כרומוזומים ומספר מוטציות ידועות. הבדיקה אינה זהה לדיקור מי שפיר עם צ'יפ גנטי שהינה בדיקה אבחנתית. ובודקת שינויים בכמות רצפים של חומר גנטי, בסיכון של כ 1:160 לבעיה שתתגלה בבדיקה זו. בדירור מי שפחר יש סיכון להפלה, 1:800 בערך שלא קיים ב niptומאידך בכך שלא מבצעים דיקור מי שפיר יש סיכון "לפספס" ממצא שניתן לגלות בדיקור מי שפיר ולא יתגלה ב nipt, בסיכון של 1:160. אין תשובה אחידה לכולם. לשיקולך. בהצלחה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה