ביצוע מי שפיר בעקבות הגיל

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

30/01/2019 | 09:27 | מאת: ניצן

שלום רב בת 35.10 חודשים בהריון שבוע 18 ו3 ימים ביצעתי בדיקות שקיפות וחלבון וסקירה ראשונה הכל יצא תקין ללא ממצא חריג. השאלות של החלבון השקיפות עם הגיל יצא 1:4000 לתסמונת דאון. בהריון הזה הגיע לאחר הפלה לפני כ10 חודשים והוא טבעי לאחר שהשנים הראשונים שלי הושגו בטיפולים. האם במצב שהכל תקין יש טעם לעשות מי שפיר ולקחת את הסיכון להפלה זיהום וכו? הרי במקרה והייתי פחות מ35 לא היו ממליצים לי בעקבות הגיל. מה שכן לעוסקים עם תסמונת דאון לא אמורים לראות חוסר בגשר אף בסקירה??? אני מאוד מתלבטת ותוהה אשמח להסברים

שלום, ישנם באמת מקומות בעולם שבמידה והשקיפות עם הסקר הביוכמי מראה על סיכון נמוך-לא ממליצים על דיקור מי שפיר רק בגלל הגיל. בארץ משרד הבריאות ממליץ להציע דיקור לכל אשה מעל גיל 35 ללא קשר לסיכון המחושב. ההחלטה הינה שלל. חשוב לזכור שהבדיקות הנ"ל סטיסטיות בלבד ואינן שוללות תסמונת דאון ושבדיקור מי שפיר ננדקים דברים נוספים עם סיכון לבעיה שתתגלה רק במי שפיר בשכיחות של 1:150 הריונות. הסיכון להפלה בדיקור הוא 1:800-1000. ההחלטה הינה שלך . בהצלחה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה