סיסי שליה

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

21/03/2018 | 09:49 | מאת: קרן

שלום רב , 1- האם ניתן לבדוק בבדיקת סיסי שיליה אם העובר נושא מחלה גנטית מסויימת שאחד ההורים נשא אליה ? 2- במה זה כרוך ? איפה מתבצע הפענוח הגנטי ? 3- האם הפענוח הגנטי חייב להעשות מיד לאחר הבדיקה או שניתן לעשות זאת כמה ימים או שבוע-שבועיים אחרי הבדיקה ? האם החומר שהופק בבדיקה נשמר לצורך בדיקות עתידיות נוספות ולכמה זמן זה נשמר ? תודה על עזרתך , קרן .

שלום, ניתן לבצע ברור מחלות גנטיות שההורה נשא בבדיקת סיסי שליה. הפענוח או הבדיקה מתבצעת במעבדה. ישנן מחלות שניתן לבצע בכל מעבדה וישנן מחןות שצריך לשלוח את החומר הגנטי למעבדות מיוחדות, בארץ או בעולם. ניתן לשמור חומר גנטי לברור עתידי עד סיום ההריון. בברכה, ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה