ציפ גנטי תוצאות ובדיקת מי שפיר

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

10/11/2017 | 14:36 | מאת: ענת

הי עשיתי לפני 12 יום בדיקת מי שפיר ובנוסף ציפ גנטי. התקשרו אליי היום ומסרו שתוצאות הציפ תקינות. האם זה אומר שהתשובה למעשה אומרת שאין סיכון לתיסמונת דאון או כל יתר המחלות שמתגלות בבדיקת מי השפיר או לחילופין אני צריכה עדיין לחכות לתוצאות מי השפיר כדי לדעת שהעובר בסדר? תודה ענת

שלום, צ'יפ גנטי עונה גם על השאלה של תסמונת דאון ואם התשובה תקינה - אין תסמונת דאון. יש רק דברים נדירים ופחות משמעותיים שיכולים להתגלות בבדיקת קריוטיפ (כרומוזומים) שאינם מתגלים בצ'יפ, ולכן את יכולה להיות רגועה. בברכה דר' יוסי הר-טוב.

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה