ריבוי מי שפיר בהריון

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

01/11/2017 | 10:26 | מאת: עדי

שלום אני בשבוע 34 להריון. ברקע תלסמיה מינור ואנמיה המוליטית כמו כן- צוואר רחם מעט מקוצר 26 סמ, עובר טיפה גדול ( בשבוע 32+5 משקלו 2.2 קג) ובמעקב אחר CMV( אינני מחוסנת ובני מפריש את הוירוס- עד כה נותרתי שלילית בכל בדיקות הדם) שקיפות עורפית, חלבון עוברי, סקירה ראשונה שניה ושלישית תקינות, לא בוצע דיקור מי שפיר לשיקולי( בת 37). העמסת סוכר 50 תקינה לפתע בשבוע 33+5 נצפה ריבוי מי שפיר קל 24 AFI הרופא לא התרגש ולא(!) שלח אותי לבדיקות נוספות כגון העמסה 100, אקו לב וכדומה שאלתי: האם בדיקות אלו חיוניות בשלב זה של הריון לאור הממצאים ועלי לבקשן או מספיק מעקב שבועי כהמלצת הרופא?מה יכולה להיות הסיבה לפתע לריבוי מי השפיר? האם זה מסוכן לי ולעובר? תודה רבה ובשורות טובות לכולנו

שלום, AFI 24 זה גבולי ולשיקול דעתו של הרופא המטפל אם לבצע ברור נוסף. את יכולה לפנות אליו שוב ולדון איתו באפשרות לברור נוסף. בהצלחה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה