שקיפות וחלבון עוברי, בדיקת מי שפיר

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

16/09/2017 | 08:01 | מאת: תמר

שלום רב, אני בשבוע 21 , בת 27.5. שקיפות עורפית יצאה 1:870, חלבון עוברי יצא 1:970 במקום 1:1200 לפי הגיל. הייתי בייעוץ גנטי אך מעבר לתשובה של "את לא בטווח של סיכון ולכן את לא חייבת מי שפיר" לא קיבלתי מענה אמיתי ומקיף על האם כדאי או לא. אשמח לתשובה...

שלום, לפי ההגדרות הרפואיות לגבי תסמונת דאון - את לא בסיכון הגבוה מ 1:380 ולכן אין המלצ רחפאית לדיקור מי שפיר. חשוב לזכור שההמלצה הרפואית מתייחסת לתסמונת דאון בלבד, ולא לדברים נוספים שיכולים להתגלות בדיקור מי שפיר לכרומוזומים או בתוספת של צ'יפ גנטי במי השפיר. בדיקות הסקר לא מאתרות סיכון לממצאים חריגים בבדיקות אלו. לסיכום - ההחלטה שלך כאשר אם את מבצעת דיקור את מסתכנת בסיכון של 1:800-1000 להפלה של עובר בריא ואם תחליטי לא לבצע את מסתכנת בסיכון של 1:700 בערך לבעיות בילוד שהיית יכולה לאתר בדיקור מי שפיר רגיל או 1:150 בערך לבעיות שיכולת לגבלות בצ'יפ גנטי. בהצלחה. דר' יוסי הר-טוב.

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה