בדיקת מי שפיר וציפ גנטי בשבוע מאוחר

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

09/08/2017 | 09:28 | מאת: עדי

שלום. אני בת 36.7 ובהריון שבוע 22. זהו הריון שלישי ( היצה הפלה אחת אץטבעית לפני 3 שנים בשבוע 8 ועוד הריון וחידה תקינים בשבוע 39 בשנת 2016) .תוצאות שקיפות וחלבון הן 1:10,000 אך בשל גילי הומלץ לי על מי שפיר. בשל חשש להדבק ב cmv רק עכשיו התקבלו תוצאות שנראות כי בינתיים אני שלילית(.בני חולה בcmv פעיל ועדיין מפריש את הוירוס כבר 3 חודשים כמעט) . אני בתחילת שבוע 22 וטרם ביצעתי מי שפיר. ההתלבטות היא אם בשלב כזה של הריון מומלץ עדייןלעשות מי שפיר שהרי כבר זה שבוע מתקדם ותוצאןת הבדיקות הסטטיסטיות עד כה טובות) אשמח לחוות דעת(.ברור לי שההחלטה הסופית היא שלי אך אשמח לחוות דעת מקצועית נוספת( רופא הנשים שלי טוען שלא כדאי לבצע בשל הסיכון ובשל התוצאות עד כה ואין רקע משפחתי). תודה רבה

שלום בבדיקת מי שפיר בודקים דברים נוספים מלבד תסמונת דאון. אם מוסיפים צ'יפ גנטי - הסיכוי לגלות בעיה כשאין שום סימן בבדיקות אחרות הינו 1:120 הריונות בערך. את צריכה להחליט אם לבצע דיקור בסיכון להפלה של 1:800 בערך או לא לבצע ולהסתכן בלידת ילד עם בעיה שניתן היה לאבחן בצ'יפ בסיכון של 1:120. לצערי אין תשובה נכונה למקרה כזה, אלא החלטה אישית שלך. שבוע ההריון אינו מגביר את הסיכון להפלה. בהצלחה דר' יוסי הר-טוב

11/08/2017 | 18:30 | מאת: עדי

תודה. 1:120 נכון לגיל 37 או בלי קשר לגיל?

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה