מחלת חום לאחזר החזרת עובר מתרומה

דיון מתוך פורום  תרומת ביציות

12/06/2016 | 18:20 | מאת: איילת

שלום, לפני שלושה שבועות עברתי פעולה של החזרת עובר מוקפא. למחרת הפעולה הופיע לי חום גבוה שטיפלתי בו עם כדור אקמול .לפני נספר ימים ביצעתי בדיקת דם לבטא והתוצאה היתה 10. הרופא הורה לי להפסיק עם התרופות מכוון שהיה הריון כימי והעובר לא התפתח. יש לי שתי שאלוות: 1. האם העובדה שהופיע חום למחרת הפעולה ולקיחת הכדור פגעה בהשתשרשות העובר והתפתחותו? 2. כיצד בודקים האם העוברים שנמצאים בהקפאה תקינים כרומוזומלית? תודה מראש

1. סביר להניח שלא, מאחר שמומלץ תמיד לקחת אקמול על מנת להוריד את החום. 2. ניתן לבצע ביופסיה מהעובר על מנת לבדוק את תקינותו הכרומוזומלית (PGS), אך מדובר בפעולה יקרה ולא נטולת סכנות, שבהתאם לא מבוצעת באופן שגרתי.

מנהל פורום תרומת ביציות