ממצא מדאיג אצל עובר בהריון תאומים

דיון מתוך פורום  תרומת ביציות

23/12/2013 | 21:26 | מאת: שני

פרופ' זיידמן שלום, אני בהריון עם תאומים אחרי טיפולי פוריות. שבוע ההריון הוא 28 לפי המדדים של העובר, ולפי שבועיים לפני ההחזרה - שבוע 27. הייתי היום בבדיקה ומשהו לא נראה לי בסדר, אני מבקשת אם תוכל להתייחס לזה: עובר 1 שהוא תמיד יותר גדול משקלו 1.306 ועובר 2 הקטן יותר משקלו 1.160. מה שמדאיג אותי זה בדיקת אורך עצם הירך. אצל עובר 1 שהוא הגדול יותר התוצאה היא 52.4 ואילו אצל עובר 2 התוצאה יצאה 54 !!! כלומר תוצאה יותר גדולה מהעובר 1 שהוא תמיד הגדול יותר. אני יודעת שבדיקת אורך עצם הירך היא מאוד חשובה וחלילה עלולה להצביע על כל מיני תסמונות וכו'. תוכל בבקשה לעזור לי עם הממצאים האלו? תודה.

זה לא נראה לי כל כך חריג, אבל אם את מוטרדת כדאי לפנות לרופא המטפל שיחזור על המדידות.

24/12/2013 | 01:56 | מאת: שני

שלום פרופ' זיידמן, אני רוצה להציג בפניך את התוצאות שהיו בחודש שעבר: אצל עובר 1 הגדול מבין השניים: משקל 846 אורך עצם הירך 46.7. ואצל עובר 2: משקל 700 אורך עצם הירך 44.8 אני רוצה לציין שכל שאר הפרמטרים גם בחודש שעבר וגם החודש היו שלעובר 1 הנתונים יותר גבוהים מעובר 2. רק אורך עצם הירך השתנה פתאום החודש. תודה על התייחסותך בכובד ראש.

מנהל פורום תרומת ביציות